Hirdess Velünk Magazin
2020-10-28

Hungarian English German

A kép nem érhető el
A kép nem érhető el

Utazási ajánlatok, szállásajánlatokkal

Páll pince, Tarcal

 

Célunk megtartani a természet egyensúlyát a borkészítésben és borainkban. Teret engedünk a természetnek, hiszen borainkat vadélesztőkkel erjesztjük, spontán módon, így megtartva az adott évjárat és dűlőink egyediségét. Mindezt a mai borkedvelők ízlésvilágához igazítva.
Azt valljuk, hogy a borász, szülő, ki borát gyermekeként neveli. Fejlődését igazgatja, de soha nem formálja erőszakosan, hanem szeretettel alkalmazkodik a természet adta értékhez.
Részben saválló acél tartályokat, részben zempléni tölgyfahordót használunk, melyet helyi kádármesterrel, helyi alapanyagból készíttetünk.
Boraink között megtalálod az illatos, könnyed borokat, s a testesebb dűlőszelektált, késői szüretelésű és aszú borokat egyaránt.
12 ha szőlőülterületünk van ami 10 különálló dűlőben található.
Minden dűlő egy egyéniség, a maga talajadottságait és fekvését tekintve mely szabadjára engedi lehetőségeinket a válogatásban és alkotásban.
Tarcalon a Vinnai, DeákKövesd dűlők, Bodrogkeresztúron a CigánySajgóSzepsyKastélydűlők, Mádon a Betsek (Burja) és Kakasok , míg Tokajban a Szarvas (Murat) dűlőben vannak a területeink.
Családunk a Tokaji Borvidék hivatalos szőlőfajtáinak döntő részét termeszti, így a Furmint,Hárslevelű és Sárgamuskotály mellett Kabar és Kövérszőlő is megtalálható ültetvényünkön.
Családunkban mindkét szülői ágat tekintve generációs hagyomány a szőlővel és borral való szoros kapcsolat. Páll nagyapánk az 1950-es években a tokaji Rákóczi Pince vezetője volt. Édesapánk gépészként indult az életben, ami mellett eleinte hobbiként borászkodott. A családi hagyomány hamar magával ragadta és borász technikusként végzett Budafokon. Anyai dédnagyapánk a bodrogkeresztúri Máriássy gróf vincellére volt. Az ifjabb generáció egy kertészmérnök és egy agrármérnök végzettséggel állt be a családi sorba. Édesanyánk matematika-fizika szakos tanár, és emellett isteni szakács. Ez utóbbi tudását pincénkben, a borkóstolókhoz kért hidegtálak vagy melegételek elkészítésében kamatoztatja.
Pincénkben található borozónk 35 vendég kényelmes befogadására alkalmas. (max. 40 főt tudunk vendégül látni)
3-9 boros kóstolókból választva a pincelátogatás alatt megismerhetitek a történelmi borvidékre jellemző bor- és szőlőfajtákat és a helyi borkészítés történelmét.
A kóstoló során igény szerint étkezést is tudunk biztosítani, előzetes egyeztetés után!
Kérj ajánlatot a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen.
Fedezd fel a Páll Pincében a tokaji ízeket a fajtaboroktól a borkülönlegességekig!
Szeretettel várunk!
 

Címünk:
3915 Tarcal, Keresztúri út 61. – Kövesdi Pincesor

 

Levelezési cím:
3915 Tarcal, Szondi ltp. 3/2.

 

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Telefon: 
(+36-30) 351-4577 (Pózerné Páll Petra)
(+36-30) 955-2167 (Páll János)
Fax: (+36-47) 380-639

 

  Vissza

 

Hirdetési felületek

Kapcsolat

Hirdess Velünk Magazin
Laura és Melinda Kft.
Cím: H-1095, Budapest, Gát u. 21. Fsz. 1.
Telefon: +36 70 / 671 - 6930
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Partneroldalaink