Hirdess Velünk Magazin
2020-10-28

Hungarian English German

A kép nem érhető el
A kép nem érhető el

Utazási ajánlatok, szállásajánlatokkal

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

 

Az élmény, ami gyógyít!

Zsóry Gyógy- és StrandfürdőLátogasson el a Mezőkövesd központjától 4 km-re fekvő Zsóry Gyógy- és Strandfürdőbe! A 11 hektáros gyönyörűen parkosított fürdő 21 medencével rendelkezik. A szórakozást, felfrissülést hullámmedence, élményelemekkel gazdagított felnőtt- és gyermekmedencék szolgálják. Az egész évben nyitva tartó fedett fürdőben 3 különböző hőfokú gyógymedence, uszoda, pezsgőfürdő, szauna és áll a vendégek rendelkezésére. A kalcium - magnézium – hidrogén-karbonátos szabad szénsavat tartalmazó, magas szulfidkén tartalmú hévíz több, mint 70 éve áll a gyógyulás szolgálatában; 1968 óta pedig hivatalosan is gyógyvíz minősítésű, amely alkalmas reumás megbetegedések, ízületi kopások, sérülések, ortopédiai műtétek gyógyítására, kezelésére. Javítja az anyagcserét, fokozza a szervezet ellenálló képességét. A Zsóry-fürdő szolgálja ki 1986 óta a 2006-ban közel kétszáz ágyassá bővített Mozgásszervi Rehabilitációs Központ balneológiai kezelésre beutalt betegeit is.

Hírek

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő 

 

Uszoda

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő1990-ben adták át a ragasztott faszerkezettel fedett, feszített víztükrű uszodát. Az épület különleges formája a Zsóry fürdő logójában is visszaköszön.
Az úszómedence adatai: 33x17 méteres, 25-27 C fokos vizű, feszített víztükrű,  egész évben igénybe vehető. Országos úszóversenyek, úszásoktatás színhelye.
Az uszodában működik a Mezőkövesdi Sportegyesület Úszószakosztálya, ahol a szakképzett oktatók mintegy 60-70 gyermekkel foglalkoznak 6-7 éves koruktól fogva. Eredményességüket bizonyítja az évente helyben megrendezett Zsóry Kupa versenysorozat és a Diákolimpia országos döntőiben elért előkelő helyek sokasága.

Strandfürdő

Zsóry Gyógy- és StrandfürdőFürdőnkben egész évben üzemelnek külső élmény- és gyógymedencék, a strand azonban hivatalosan csak május 1-én< nyit.
A napfürdő szerelmesei kifeküdhetnek a kör- és hullámmedence közötti napozóteraszra, extra szolgáltatásként napozóágyakat bérelhetnek, de hatalmas fás – parkos - virágos zöld terület áll azok rendelkezésére is, akik az árnyékban kívánnak pihenni két fürdőzés között. A kisgyermekeket játszótér várja, a nagyobbak óriási figurákkal sakkozhatnak, és strand röplabdázhatnak az ikermedence mögötti pályán.

Gyógy- és élményfürdő

Zsóry Gyógy- és StrandfürdőA gyógyfürdők szerepe az egészségmegőrzésben, a gyógyításban és a rehabilitációban nagyon fontos. A Zsóry Gyógy  és Strandfürdőben közel 70 éve milliók gyógyulnak meg, vagy lelnek enyhülést panaszaikra.
Fizikai hatások közül legkedvezőbb a felhajtóerő, amelynek következtében a testsúly egytizedére csökken, miáltal az ízületek terhelése minimális lesz.

A hidrosztatikai nyomás a keringést befolyásolja, a felületes visszér és nyirokereket komprimálja, ezáltal a traumás vagy statikai eredetű duzzanatok mérséklésében játszik jelentős szerepet.

A ZSÓRY gyógymedencék egy része, a 34 - 36 oC hőmérsékletű, az ún. „anyagcserére közömbös” hőmérsékleti tartományhoz tartoznak, másik része, a 37 - 40 oC hőmérsékletű, mérsékelten meleg fürdőknek számítanak. A meleg vízben a bőr erei kitágulnak, fokozódik a szövetek oxigénellátása, csökken az izomtónus, ezáltal a meleg fürdő izomlazító, fájdalomcsillapító hatású, és kedvezően befolyásolja az idült gyulladásos folyamatokat is.

A Zsóry gyógyvíz kémiai hatását a jelentős kalcium, magnézium, klorid, hidrogén karbonát és szulfidion tartalma határozza meg. Az összes oldott ásványi anyag tartalma 3,5 –3,89 g/l, mely magasan meghaladja az ásványvízzé nyilvánítás 1 g/literenkénti értékét. Az átlag 15,5 mg/l szulfidion tartalma a legmagasabb Magyarország összes kénes gyógyvizei között.

A kén a bőrön át felszívódik, értágító hatása révén csökkenti a vérnyomást, javítja az erek, beleértve a koszorús erek vérellátását, az erek falának kéntartalmát, ezáltal csökken azok koleszterintartalma és így az érelmeszesedés veszélye is. A kénes fürdő gyulladáscsökkentő hatású.  Élénkíti a légzést, javítja az anyagcserét. A kén a degeneratív ízületi betegségeket javítja. A szulfidion bizonyos bőrbetegség gyógyításában is szerepet játszik.
A Zsóry víz kalcium, magnézium és hidrokarbonát tartalmánál fogva gyulladáscsökkentő hatású.
Magas klorid tartalma fokozza a szervezet ellenálló- képességét, élénkítő és általános erősítő hatása van.

Egész évben üzemelő medencék:

  • 3 különböző hőmérsékletű fedett gyógyvizes medence
  • 1 új csempézett külső élménymedence, amelyekben 5 db dögönyöző, 1db gomba valamint pezsgőágyak és derékmasszírozó is található
  • 1 csempézett külső gyógymedence
  • gyógyvízes "Nosztalgia" medence
  • fedett gyermekpancsoló

Gyógy-és élményfürdő, fedett gyógymedencék nyitva tartása

Január 01-december 31.
7.30-18.00

Fedett gyógyvizes medencék 34oC-36oC,36oC-38oC,38oC-40oC

 

  Vissza

 

Hirdetési felületek

Kapcsolat

Hirdess Velünk Magazin
Laura és Melinda Kft.
Cím: H-1095, Budapest, Gát u. 21. Fsz. 1.
Telefon: +36 70 / 671 - 6930
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Partneroldalaink